Bedrijfsbiografie

BV's en bevliegingen tussen de bedrijven door

"Somebody stop me!" - The Mask

IMU BV (2010)

In 2010 startte ik in samenwerking met Eelco de Boer mijn eerste bedrijf; de Internet Marketing Universiteit. In 2017 nam Martijn van Tongeren het aandelenpakket van Eelco over en maakte de stap van werknemer naar compagnon. De IMU is de grootste online marketing portal van Nederland en heeft de missie om ondernemers te helpen groeien via het internet.

In 2018 hebben wij de IMU omgedoopt naar de Internet Marketing Unie met de ondertitel "In vrijheid verbonden". De IMU focust zich op het delen van online marketing kennis (via onze blogs, video's, boeken, podcast, seminars, webinars, cursussen) en op het verbinden van (internet)ondernemers in onze bruisende IMU Community.

Phoenix BV (2010)

Phoenix bestaat sinds 2010 maar is in 2018 vanuit IMU BV doorgezakt in haar eigen Phoenix BV met Douwe Scheer en Dennis van Hal (programmeurs van de software) als mede-eigenaren.

Met Phoenix kan een ondernemer in een handomdraai een professionele website opzetten. De software is volledig geoptimaliseerd voor online marketing doeleinden en focust zich met name op SEO en conversie optimalisatie (denk aan landingpagina's. marketing funnels etc.). Phoenix bestaat sinds 2010 en is sinds 2015 (na een volledige remake) als SAAS-oplossing beschikbaar en heeft momenteel 1.000+ actieve gebruikers in Nederland en België.

Huddle BV (2016)

In 2016 startte ik - samen met Alex van der Schans (voormalig freelance programmeur van IMU en bouwer van ons ledenplatform) - Huddle BV.

Huddle is de ideale alles-in-1 community building software voor jouw doelgroep. Je start razendsnel en eenvoudig je eigen social media platform inclusief forum, leden-omgeving, profielen, like buttons, gamification en uitgebreide e-learning omgeving voor jouw niche producten, op je eigen domein. Momenteel staan er al 450+ Huddle communities online met opgeteld meer dan 280.000 leden!

Switch Online Marketing BV (2016 - 2019)

In december 2016 ben ik een participatie aangegaan met Chris van der Krieke (voormalig Conversie en Facebook Marketing Specialist bij de IMU).

Vanuit Switch Online Marketing BV helpen wij ondernemers met hun Facebook strategie en advertentie campagnes. Je kunt jouw volledige Facebook Marketing aan Switch uitbesteden. Ook helpt Swicth je om effectief te adverteren op Instagram en Linkedin.

Per 1 januari 2020 heb ik mijn aandelen in Switch verkocht.

SalesPassie BV (2018)

In januari 2018 is IMU BV een participatie aangegaan met salesspecialisten Robert Wohl, Joost Wohl en Lucas Verschuur. Na in 2017 op een zeer lucratieve wijze te hebben samengewerkt zijn wij als vervolgstap samen SalesPassie BV gestart.

Bij SalesPassie nemen wij leadopvolging en telefonische sales (op no cure, no pay basis) voor jou uit handen. SalesPassie is ideaal wanneer je zelf geen tijd of expertise in huis hebt om al je leads kwalitatief op te volgen en dus veel omzet laat liggen. Ook hoef je dankzij SalesPassie geen eigen salesmedewerker(s) aan te nemen en te trainen.

Plug&Pay BV (2018)

In oktober 2018 heeft IMU BV, in samenwerking met Bureau 117 BV (van Alex van der Schans en Martijn Weghorst), Plug&Pay BV opgericht.

Met Plug&Pay maak je in een handomdraai een super effectieve betaalpagina voor op je website. Koppel je betaalprovider (zoals Mollie of Stripe), kies uit verschillende, conversie geoptimaliseerde templates, vul je gegevens in en klaar ben je. Met Plug&Pay heb je alles in 1. Denk aan mogelijkheden voor eenmalige verkoop van producten en diensten, lidmaatschappen en abonnementen, trials, facturen, statistieken, conversietools en (Zapier-)koppelingen met boekhoud-, CRM-, e-mail marketing- en e-learning systemen.

Traffic Leaders BV (2020)

In januari 2020 ben ik samen met Martijn van Tongeren vanuit IMU BV ingestapt in Traffic Leaders.

Traffic Leaders BV is een full service online marketing bureau in Amsterdam onder de bezielende leiding van online marketing specialist Youri Meuleman. Haar dienstverlening sluit 1-op-1 aan op de filosofie en werkwijze van de IMU. Traffic Leaders helpt jou als ondernemer met het uitbesteden van je volledige online marketing strategie. Zij maken je website, content, marketingfunnels, advertentieteksten, productdesigns en meer. Daarnaast optimaliseren zij je website voor Google (SEO) en betere conversie (CRO). Ook kun je jouw Google ads (SEA) en Social Media Advertenties volledig uitbesteden.

Loorbach²

In 2020 ben ik samen met mijn broer Gerhard Loorbach de investeringsmaatschappij Loorbach² gestart. Van hieruit investeren wij in bedrijven. Wij brengen hierin het beste van 2 werelden bij elkaar in de vorm van onze kennis, netwerk, vermogen, tools en diensten. Het is onze missie om te participeren in bedrijven waar wij meer dan alleen een financiële impact kunnen maken. Enkele eerste participaties:

    Overige ondernemende uitspattingen

    Loorbach Financiële Diensten BV (2012)

    Naast mijn eigen bedrijven ben ik sinds 2012 verantwoordelijk voor de website en online marketing strategie van Loorbach Financiële Diensten BV. Dit is het bedrijf van mijn broer Gerhard Loorbach. LFD is een administratiekantoor met vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Haarlem dat voorop loopt in de automatisering van online administraties.

    Loorbach Foundation (2018)

    Eveneens samen met mijn broer Gerhard heb ik in 2018 de Loorbach Foundation gestart. Met deze stichting hebben wij het doel om internet voorzieningen en ondernemerschap in ontwikkelingsgebieden te bevorderen. Hierover binnenkort meer.