Biografie & Filosofie

In vrijheid verbonden

Biografie & Filosofie

In vrijheid verbonden

“Everything that is really great and inspiring is created by the individual who can labor in freedom.” ―  Albert Einstein

Ondernemer

Sinds 2007 sta ik met mijn poten in de klei op het gebied van online marketing en in 2010 startte ik mijn eerste bedrijf, de Internet Marketing Unie (IMU BV). De IMU is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende marketingplatformen en grootste communities in Nederland.


Door de jaren heen heb ik daarnaast 6 online marketing- en software bedrijven opgezet en participeer ik in enkele anderen.

Vrijheid zonder eenzaamheid

Uit mijn eerste jaren als ondernemer weet ik dat financieel succes niet automatisch gepaard gaat met geluk. Ook heb ik gemerkt dat echte vrijheid niet zozeer voortkomt uit onafhankelijkheid maar juist uit verbinding en vriendschap. 


Deze filosofie - waarin delen centraal staat - stuwt al mijn bedrijven. Dit zie je terug in de cultuur, in onze community en in de partners in mijn bedrijven. De meeste van hen zijn doorgestroomd vanuit loondienst en runnen nu de toko's.


*Ik heb 5 broers en 1 zus dus ik weet wat het is om te 'delen' 😉

"Je hebt pas controle wanneer je het niet meer nodig hebt" ― Albert Sonnevelt

Marketing & Psychologie

Mijn vader was leraar en daar heb ik iets van geërfd. Gelukkig heeft hij tegenwoordig samen met mijn moeder een eigen bedrijf en blijkt dat erven 2-kanten op werkt... 😇

Ik ben spreker en coach. Ik leer online marketing aan ondernemers en specialiseer me met name in neuromarketing en online gedragspsychologie. Enkele wapenfeiten:

  •  Auteur van #1 bestseller 'De Online Marketing Tornado' (35.000+ verkopen)
  •  Auteur van #1 bestseller 'Doelgerichte SEO'
  •  Auteur van 6 e-books, samen goed voor 100.000+ downloads
  •  600+ artikelen over online marketing gepubliceerd 
  •  150+ trainingen gegeven voor 150.000+ ondernemers
  •  Host van de IMU Podcast 'MarketingPraat'
  •  Host van de Psychologie van Succes podcast (3,6 miljoen downloads)

Loorbach² Investeringen

Met mijn broer Gerhard heb ik een investeringsmaatschappij opgezet. We hebben beide meerdere bedrijven opgezet en laten groeien en daarmee zowel veel vermogen als ervaring verzameld. Dit bundelen wij in Loorbach² van waaruit wij investeren in bedrijven die wel een groeispurt kunnen gebruiken.


Ook hebben wij samen onze eigen stichting 'De Loorbach Foundation' opgericht. Hiermee faciliteren wij ondernemerschap in kansarme gebieden. Ondernemerschap heeft ons veel gebracht en wij vinden dat iedere ondernemer eens kans verdient.