Een soort mini-economie…

Een soort mini-economie...

8,5 jaar geleden begon ik mijn business thuis, in mijn eentje. Inmiddels is die business uitgegroeid tot 6 BV’s en een IMU familie die nog maar zuinig op 1 boot past 😄

Gisteravond vierden wij het IMU Winterfeest en als ik zo’n club (lees: volksverhuizing) dan aanschouw dan voel ik me toch een soort Pater Familias met een hartverwarmende trots.

Zoveel huishoudens die nu draaien op datgene wat ooit zo klein aan de keukentafel begon.

Naast deze mensen denk ik dan nog aan de duizenden ondernemers die dagelijks onze software en trainingen gebruiken en de talloze partnerbedrijven om ons heen.

Het is van een onderneming, naar een bedrijf, naar een soort mini-economie gegroeid.

De business is de machine,
Onze cultuur de benzine

En die cultuur merk je op zo’n bootje
En op de dansvloer erna

Er is zoveel liefde voor elkaar
En zoveel dankbaarheid van iedereen
Ik voel me gedragen door deze groep

En dan komt het besef:

Je realiseert als ondernemer heel veel, maar je realiseert het je niet altijd…

Jaren vliegen voorbij maar ik realiseer me dat een druppel zelfs de hardste steen uitholt, simpelweg door consistent te druppelen. Nu zie ik het ‘ripple effect’ van die ene druppel die in 2010 de markt in plonsde.

Nu klinkt het bovenstaande misschien heel spannend maar als ik eerlijk ben dan ben ik stiekem maar een ‘saaierd‘…

Eigenlijk heb ik 8,5 jaar lang namelijk alleen maar precies hetzelfde gedaan. Ik heb nog steeds dezelfde website, dezelfde strategie, en hetzelfde product. Ik heb alleen getracht het iedere maand een beetje beter te doen en daardoor is mijn business zo gegroeid.

Lange termijn consistentie wint het veelal van korte termijn intensiteit, zeker als het gaat om een stressvrije business.

Reacties